Trei adolescenţi cu vârste cuprinse între 15 şi 16 ani, aflaţi într-o tabără la Poiana Pinului, din judeţul Buzău, au ajuns la spital, luni seară, după ce au fost loviţi de un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, în timp ce se plimbau pe marginea drumului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul a avut loc pe un drum judeţean din Poiana Pinului, unde cei trei adolescenţi se aflau, alături de alţi aproximativ o sută de tineri, într-o tabără tematică, a cărei festivitate de închidere este programată pentru marţi. 

Luni seară, adolescenţii ieşiseră, după masa de seară, la o plimbare alături de alte 15-20 de persoane.

”Tinerii erau în Centrul de Agrement Poiana Pinului într-un proiect naţional, Civic Alert, ce se încheie marţi, era ultima seară şi au ieşit însoţiţi să se plimbe pe acest drum şi un tânăr iresponsabil i-a acroşat. Ei mergeau regulamentar pe acest drum şi au fost loviţi. Sperăm să se însănătoşească grabnic. Marţi era ultima zi şi trebuia să fie festivitatea de închidere. Ei făceau parte dintr-un grup mai mare de 15-20 de persoane, dar  mergeau dispersaţi tocmai pentru a nu încurca circulaţia”, a declarat Valerian Ţuclea, director adjunct al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret. 

Doi dintre adolescenţii răniţi în accident au ajuns la spital cu răni uşoare şi sunt în afară oricărui pericol, în timp ce un tânăr de 17 ani are un traumatism cranian şi se află în comă. Dacă starea lui se va agrava, el ar putea fi transferat la un spital din Capitală.

“Un  şofer de 20 de ani din localitatea Mierea, în timp ce se afla la volan, se deplasa pe DJ 203 G din direcţia Ciolanu către Haleş, nu a adaptat viteza în curba spre stânga, a derapat şi a acroşat trei persoane dintr-un grup care se deplasa pe şosea. În urma impactului, cele trei persoane, doi băieţi şi o fată de 15 şi 16 ani, din Râmnicu Sărat, au fost transportaţi la Spitalul Judeţean  Buzău”, a declarat purtătorul de cuvânt Poliţiei Judeţene Buzău, Doiniţa Mihalache. 

Şoferul autoturismului nu consumase băuturi alcoolice, pe numele său fiind întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.