Peste 70 de kilograme de tutun prelucrat pentru confecţionarea ţigărilor au fost ridicate de către poliţiştii din judeţul Timiş, în urma celor 48 de percheziţii domiciliare efectuate, miercuri, în 15 judeţe, la persoane suspectate de contabandă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Trei persoane au fost duse la audieri la sediul Poliţiei municipiului Lugoj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, în urma percheziţiilor efectuate, miercuri, în 15 judeţe, ”au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor peste 70 de kilograme de tutun prelucrat pentru confecţionarea ţigaretelor, cinci maşini electronice de injectat tutun, două maşini de tocat tutun, trei unităţi de calculator, două laptopuri şi documente falsificate.

FOTO: Poliţia Română
FOTO: Poliţia Română
FOTO: Poliţia Română
FOTO: Poliţia Română

Poliţiştii au pus în aplicare trei mandate de aducere, persoanele fiind conduse pentru audieri la sediul Poliţiei municipiului Lugoj.

FOTO: Poliţia Română
FOTO: Poliţia Română

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Timiş şi cei de la Poliţia municipiului Lugoj, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Lugoj, au făcut, miercuri, 48 de percheziţii pe raza a 15 judeţe, potrivit unui comunicat al Poliţiei Timiş.

”Sunt vizate persoane bănuite de deţinere în afara antrepozitului fiscal şi comercializarea produselor accizabile, fără a fi marcate, peste limita de 1 kilogram de tutun de fumat, contrabandă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată”, se arăta în comunicat.

FOTO: Poliţia Română
FOTO: Poliţia Română

Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2015, un bărbat de 29 de ani, din comuna Coşteiu, sprijinit de alte persoane, ar fi vândut pe internet, pe teritoriul României, 105 kilograme de tutun, ”fără ca produsul să fie supus marcării şi fără a se achita accizele aferente acestor operaţiuni”.

În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că mai multe persoane ar fi cumpărat, în repetate rânduri, tutun prelucrat de cel în cauză, încălcând dispoziţiile legale.

”Totodată, s-a stabilit că bărbatul, sprijinit de alte persoane, ar fi falsificat poliţe de asigurări pentru autovehicule înmatriculate în alte state, permise de conducere, documente de proprietate pentru vehicule şi diplome de calificare în câmpul muncii”, se mai arată în comunicat.

La acţiune au participat luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Timiş şi poliţişti ai inspectoratelor judeţene Caraş-Severin, Hunedoara, Cluj, Iaşi, Tulcea, Mehedinţi, Dâmboviţa, Covasna, Harghita, Mureş, Prahova, Alba, Braşov şi Gorj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.