Un sirian şi doi turci au fost prinşi de poliţiştii de frontieră suceveni în timp ce încercau să intre în ţară din Ucraina, pe jos, migranţii declarând că voiau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei trei au fost depistaţi luni, în jurul orei 3.50, în timp ce mergeau pe jos dinspre frontiera cu Ucraina, spre interiorul ţării, pe direcţia localităţii sucevene Frătăuţii Noi.

”Un echipaj s-a deplasat în zona respectivă, ocazie cu care a constatat că persoanele în cauză, de sex masculin, nu vorbeau limba română, motiv pentru care au fost conduse la sediul sectorului P.F. Vicovu de Sus, pentru cercetări”, se arată într-un comunicat publciat marţi de către Poliţia de Frontieră.

Anchetatorii au aflat că cei trei bărbaţi, doi cetăţeni turci şi unul sirian, au vârste cuprinse între 32 şi 43 de ani şi voiau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Conform acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeană şi Ucraina, cei trei cetăţeni au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale care se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.