O cofetărie din cartierul Militari din Bucureşti a fost închisă de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi amendată cu 10.000 de lei, în urma unui control făcut după ce un client a reclamat că a văzut un şobolan în cofetărie. La verificări, inspectorii ANPC au descoperit că în cofetărie fusese făcută doar dezinsecţia, nu şi deratizarea, că materia primă folosită era depozitată la temperaturi ridicate sau că prăjiturile nu aveau precizată data la care au fost făcute şi data limită de consum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al ANPC, au fost făcute verificări la Cofetăria Elan din cartierul Militari din Bucureşti după ce un client a reclamat că a văzut un şobolan în cofetărie, iar în urma controlului s-a dispus închiderea unităţii pe o perioada de până la 6 luni şi aplicarea unei amenzi de 10.000 de lei.
 
Conform sursei citate, comisarii ANPC au constatat că societatea cu care exista contract de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare a făcut doar dezinsecţia, în 15 mai, că pavimentul unităţii nu era igienizat corespunzător, existând zone cu gresie spartă sau că margarina era depozitată necorespunzător, la o temperatură de 35 de grade Celsius, în condiţiile în care temperatura de păstrare era de 15-25 de grade Celsius. De asemenea, în spaţiile frgorifice existau produse semifabricate, congelate, deşi cofetăria nu are autorizaţie sanitar-veterinară de congelare, iar pentru aceste alimente nu a putut fi stabilită data limită de consum, neexistând niciun document care să ateste data fabricaţiei.
 
Comisarii ANPC au găsit în spaţiile frigorifice din unitate prăjituri care nu aveau precizate data la care au fost făcute şi data limită de consum, iar spatiile frigorifice erau deteriorate şi aveau urme de rugină.
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.