Claudia Burada, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţiţie Judeţean Ilfov, a declarat că există doi martori care au văzut cum s-a produs accidentul în care a fost implicată maşina lui Dan Condrea, aceştia fiind audiaţi în cadrul anchetei la Serviciul Rutier Ilfov. Burada mai spune că se ia în calcul şi varianta sinuciderii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu există urme de frânare. Luăm în calcul şi varianta sinuciderii (...) Autovehiculul se deplasa dinspre Corbeanca către Buftea, a pierdut controlul, a ieşit în afara părţii carosabile. Colegii mei nu au găsit la faţa locului urme de frânare. Deci luăm în calcul orice ipoteză. Este vorba despre un bărbat de 39 de ani şi conform documentelor de identitate găsite în afara autoturismului este vorba despre persoana la care faceţi referire. Având în vedere leziunile pe care le-a suferit respectiva persoană, nu putem confirma la acest moment. Urmeză a fi ridicată proba ADN şi făcută şi expertiză în acest sens", a declarat Claudia Burada, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov. 

Burada mai spune că există doi martori oculari ai accidentului, un biciclist şi un şofer care a fost depăşit de maşina lui Condrea cu câteva secunde înainte de incident. 

Anchetatorii Secţiei de Urmărire Penala şi Criminalistica din cadrul Parchetului ICCJ anunţă că decesul patronului Hexi Pharma nu va împiedica continuarea anchetei în cazul dezinfectanţilor folosiţi în spitale. Procurorii spun ca dosarul îşi va urma cursul firesc, se vor administra probe şi vor fi audiate persoane ce au legătură cu cauza. Totodată se vor dispune măsurile legale ce se impun în urma acestor proceduri.

Procurorii mai arată că, la acest moment, aşteaptă relaţiile judiciare de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov privind recunoaşterea victimei dar şi acte privind împrejurările producerii evenimentului rutier.

Sursele citate mai arată ca Dan Condrea nu era singura persoana susceptibila de a fi trasă la răspundere penală în acest caz astfel şi ca procedurile îşi urmează cursul în sensul administrării unui probatoriu cât mai complet pentru aflarea adevărului în dosar.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, cercetările de la faţa locului nu au putut indica un factor determinant al producerii evenimentului rutier. Un singur vehicul a fost implicat în incident, respectiv autoturismul lui Dan Condrea. Drumul era drept, iar în zonă nu au fost identificate urme de frânare. Surse din cadrul anchetei au declarat pentru News.ro că una dintre ipotezele luate în calcul în investigaţii cea a unei sinucideri.

Din ce s-a putut observa la locul evenimentului rutier, impactul a fost deosebit de violent, iar motorul maşinii a fost proiectat la câţiva metri de locul impactului. În momentul în care au sosit echipajele de intervenţie trupul şoferului se afla în afara caroseriei astfel încât nu a fost nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare.

Incidentul rutier a fost anunţat la 112 cu câteva minute înainte de ora 19.00 pe un drum judeţean din Ilfov, între Buftea şi Corbeanca. O ambulanţă a sosit la locul indicat însă nu a putut decât să constate decesul celui care se afla la volan. Doctorul Alice Grasu, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a declarat că în autoturism se afla o singură persoană.

"Echipajul de ambulanţă cu medic a ajuns în scurt timp la faţa locului a găsit o maşină împrăştiată efectiv, o maşină făcută bucăţi, cu motorul într-o parte, în cealaltă parte şasiul. Pacientul se afla în afara caroseriei şi avea leziuni incompatibile cu viaţa. Deşi la locul accidentului au ajuns două echipaje în timp scurt, un echipaj de tip B şi un echipaj de tip C, nu s-a mai putut face nimic pentru ocupantul autoturismului", a declarat doctorul Alis Grasu pentru News.ro.

Persoana găsită în maşină era desfigurată, potrivit unor surse apropiate echipajelor de intervenţie. În autoturism s-au descoperit actele lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, firma implicată în scandalul biocidelor folosite în spitale.

Alexandru Dan Condrea controla sau era acţionar în România la cel puţin şase firme, majoritatea din domeniul serviciilor medicale. Afacerile cumulate ale companiilor sale au depăşit 30 milioane de lei în 2014.

Hexi Pharma, bijuteria coroanei din portofoliul controlat de Condrea, a fost înfiinţată în 1994 şi are ca domeniu de activitate fabricarea preparatelor farmaceutice. Condrea era asociat cu 93,7% din acţiuni. Compania a încheiat 2014 cu o cifră de afaceri de 18,9 milioane de lei şi un profit net de 1,8 milioane de lei, potrivit datelor raportate la Ministerul Finanţelor. Valoarea datoriilor companiei depăşeşte însă rulajul – 20,7 milioane de lei. Hexi Pharma are 45 de angajaţi.

Medical Cleaning, firmă specializată pe activităţi de curăţenie, a avut în 2014, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor, o cifră de afaceri de 7,4 milioane lei, un profit net de 0,7 milioane lei şi un număr de 247 de angajaţi.

Signum Service, care activează în domeniul arhivării de date, a avut în 2014, potrivit aceloraşi date, afaceri de 2,3 milioane lei, un profit net de 0,76 milioane lei şi un număr de 50 de angajaţi.

Health Services Company, specializată pe servicii de sănătate, a raportat la Ministerul Finanţelor o cifră de afaceri de 1,37 milioane lei, un profit net de 0,4 milioane lei şi un număr 17 angajaţi.

Hexi Med, specializată pe activităţi de asistenţă medicală, a avut în 2014, potrivit datelor publicate pe site-ul Finanţelor, o cifră de afaceri de 0,36 milioane lei, o pierdere de 0,28 milioane lei şi un număr de 11 angajaţi.

Ochmed, specializată în domeniul acordării de asistenţă medicală, figurează cu o cifră de afaceri zero pe site-ul Ministerului Finanţelor şi cu zero angajaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.