Poliţiştii mureşeni au ridicat peste 3.000 de litri de motorină şi 200 de litri de ulei de motor, dispozitive de sustragere a combustibilului, 66 litri de alcool etilic, două arme neletale şi 10.000 de lei, în urma celor 54 de percheziţii făcute, sâmbătă dimineaţă, la locuinţele unor persoane bănuite de furt şi furt calificat şi la sediul CFR Târgu Mureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Română a informat că în 12 noiembrie poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul IPJ Mureş şi cei de la structurile teritoriale, sprijiniţi de cei de investigare a criminalităţii economice, de ordine publică, criminalişti, luptători de la acţiuni speciale şi de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au făcut 54 de percheziţii (53 la locuinţele unor persoane fizice şi una la sediul unei regii autonome de stat cu profil de transport feroviar).

"În urma percheziţiilor, poliţiştii au găsit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 3.000 de litri de motorină şi 200 de litri de ulei de motor,  recipiente din plastic, furtunuri şi alte dispozitive de sustragere a combustibilului, 66 litri de alcool etilic fără banderole de marcaj emise de autorităţile române, 2 arme neletale şi 10.000 de lei, precum şi alte mijloace materiale de probă. De asemenea, au mai fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 2 arme neletale cu aer comprimat, care erau deţinute în mod ilegal şi în condiţii necorespunzătoare", precizează Poliţia Română într-un comunicat de presă.

Aceeaşi sursă mai informează că peste 60 de persoane au fost conduse la audieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

La acţiune au participat peste 125 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Gruparea Mobilă de Jandarmi „Regele Ferdinand I”.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 - 2016, persoanele vizate ar fi sustras cantităţi mari de combustibil, în mod repetat, prin diferite dispozitive artizanale aplicate pe motorul locomotivelor pe care îşi desfăşurau activitatea.

O parte din combustibilul sustras era folosit în scop personal, iar o parte era comercializat sub preţul pieţei.

Cercetările continuă pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, furt calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mureş.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.