Poliţiştii au confiscat, în ultimele două zile, peste 1,5 tone de carne, 500 de kilograme de peşte şi aproape 2.600 de litri de alcool, iar pentru neregulile găsite la vânzarea produselor specifice sărbătorilor pascale au dat 6.800 de amenzi, în valoare de peste 3,1 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 600 de verificări au fost făcute, joi şi vineri, la comercianţi de produse alimentare specifice sărbătorilor pascale, de legume-fructe şi de băuturi alcoolice, pentru a depista eventuale mărfuri contrafăcute sau falsificate şi a combate evaziunea fiscală. Acţiunea continua sâmbătă, în toată ţara, verificările fiind făcute de peste 400 de poliţişti de la investigarea criminalităţii economice.

În ultimele două zile, poliţiştii au depistat 297 de infracţiuni, dintre care 38 de fapte de evaziune fiscală.

Echipele de control au dat peste 6.800 de amenzi, dintre care peste 1.000 pentru fapte de natură economică, valoarea totală a sancţiunilor fiind de aproximativ  3,1 milioane de lei.

De asemenea, au fost confiscate aproximativ 1.500 de kilograme de carne şi produse din carne, 550 de kilograme de peşte şi produse din peşte şi aproape 2.600 de litri alcool şi produse alcoolice. În timpul acţiunii au fost indisponibilizate peste 3.500 de kilograme de carne şi produse din carne şi peste 200 de litri de alcool şi produse alcoolice.

La acţiuni participă, alături de poliţişti, specialişti ai Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, precum şi cei ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.