Peste cinci milioane de ţigarete şi câteva tone de tutun au fost ridicate de poliţişti în urma percheziţiilor făcute în lunile septembrie şi octombrie, fiind intensificate acţiunile pentru combaterea infracţionalităţii comise în domeniul traficului, prelucrării şi comerţului cu ţigări, produse din tutun şi alte produse accizabile, conform Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma acţiunilor desfăşurate de Poliţie în ultimele două luni au fost ridicate 5.111.960 de ţigarete, 1.300 de kilograme de tutun mărunţit, 1.000 de kilograme de tutun frunză, o moară de mărunţit tutun, precum şi trei maşini manuale destinate prelucrării tutunului şi umplerii ţigaretelor.

Într-unul dintre cazuri, în 25 septembrie poliţiştii din Buzău au făcut 12 percheziţii la persoane suspectate că achiziţionau tutun online sau direct de la vânzători, din care ar fi fabricat ţigări, iar în urma percheziţiilor au fost ridicate 190 de kilograme de tutun, utilaje pentru fabricarea ţigărilor şi peste 96.000 de tuburi goale de ţigări şi peste 6.000 de ţigarete confecţionate artizanal.

Într-un alt caz, în 15 octombrie poliţiştii din Mureş au făcut percheziţii la o grupare care comercializa tutun prin intermediul site-urilor de vânzări online, sustrăgându-se astfel de la plata accizelor, iar în urma percheziţiilor au fost ridicate aproximativ 2.400 de kilograme de tutun, 756 de ţigăti şi mai multe utilaje.

De asemenea, în 19 octombrie poliţiştii din Arad au ridicat 300.000 de pachete cu ţigări fără documente legale şi un autotren, iar în 26 octombrie poliţiştii din Bacău au ridicat 700.000 de pachete de ţigări, în urma a 56 de percheziţii făcute în Bucureşti şi în Bacău, Ilfov, Covasna, Vrancea, Călăraşi, Teleorman, Dâmboviţa. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.