Peste 85 de milioane de lei proveniţi din fraude economico-financiare au fost recuperaţi, în primele nouă luni ale anului, în urma acţiunilor Poliţiei. De asemenea, au fost instituite măsuri asigurătorii pe bunuri în valoare de peste un miliard de lei, iar în cazul a peste 600 de persoane au fost luate măsuri preventive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform Poliţiei Române, în primele nouă luni ale acestui an, în cauzele penale în care au fost cercetări, din valoarea prejudiciilor cauzate s-au recuperat, în numerar sau din conturi bancare, 68.553.000 de lei şi au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unor bunuri în valoare de aproximativ 669.634.000 de lei. 

În urma acestor acţiuni au existat 2.033 de propuneri de trimitere în judecată şi 853 de declinări către alte structuri competente, iar în cazul a 624 de persoane dintre cele cercetate au fost luate măsuri preventive - arestare preventivă pentru 74 de persoane, arest la domiciliu pentru 19, 455 de persoane au fost plasate sub control judiciar, iar 76 au fost reţinute.

De asemenea, poliţiştii au finalizat activităţile dispuse în dosarele în care urmărirea penală se face de către procurori, în baza a 2.413 de delegări. Astfel, au fost luate măsuri preventive în cazul 235 de persoane şi a fost pus sechestru pe bunuri în valoare de aproape 334.000.000 de lei şi au fost indisponibilizaţi peste 17.200.000 de lei, în numerar şi în conturi bancare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.