Peste 50 persoane, printre care o femeie însărcinată în nouă luni şi un bărbat rănit, aflate pe o ambarcaţiune ce plutea în derivă în apele Mării Egee au fost salvate de poliţiştii de frontieră români, aflaţi în misiune FRONTEX.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe ambarcaţiune, poliţiştii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflaţi în misiune în Grecia, au găsit, în noaptea de duminică spre luni, 52 de persoane, originare din Siria, Mali şi Nigeria, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Ambarcaţiune de mici dimensiuni, supraîncărcată cu persoane, se îndrepta către coastele elene. La vederea poliţiştilor de frontieră, persoanele din ambarcaţiune au aruncat motorul în apă, rămânând astfel în derivă în apele Mării Egee. Echipajul navei Gărzii de Coastă a intervenit pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate, în condiţiile în care exista riscul de scufundare sau de a intra în şoc hipotermic. Poliţiştii de frontieră au transbordat pe nava Gărzii de Coastă 24 de bărbaţi, nouă femei şi 19 copii, printre aceştia fiind şi o femeie însărcinată în nouă luni şi un bărbat rănit la un picior.

Persoanelor salvate le-au fost acordate primul ajutor, asistenţă şi hrană, fiind transportate în siguranţă în Portul Chios şi predate autorităţilor elene, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate şi pentru efectuarea procedurilor specifice.

Echipajul navei MAI 1102 se află în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „EPN Poseidon Sea”, coordonată de Agenţia FRONTEX.

În 12 ianuarie, echipajul navei MAI din cadrul Gărzii de Coastă a participat, alături de Poliţia Locală- din Chios, Poliţia Portuară şi de echipele Frontex, la o operaţiune de salvare a 47 de cetăţeni străini care au ajuns în apele teritoriale greceşti, la bordul unei ambarcaţiuni de mici dimensiuni. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.