Peste 41 de tone de petarde şi artificii deţinute ilegal au fost confiscate de poliţişti începând din 21 noiembrie şi până acum, iar aproape 1.500 de persoane sunt cercetate penal pentru nerespectatrea legislaţiei privind articolele pirotehnice. În aceeaşi perioadă, 51 de persoane au fost rănite din cauza folosirii neautorizate a articolelor pirotehnice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unui comunicat de presă transmis marţi de Poliţia Română, pe parcursul acţiunii naţionale "Foc de Artificii”, derulate în perioada în perioada 21 noiembrie 2017 – 5 ianuarie 2018, poliţiştii au organizat 2.941 de acţiuni şi controale în complexe, pieţe şi alte obiective şi au verificat activitatea a 667 de persoane fizice şi juridice autorizate să deruleze operaţiuni cu articole pirotehnice. 

De asemenea, au constatat 1.411 infracţiuni şi au depistat 1.445 de persoane fizice şi juridice neautorizate, iar 1.486 de persoane sunt cercetate penal. În această perioadă au fost confiscate 41.177 de kilograme de articole pirotehnice, în valoare de 1.500.000 de lei şi au fost retrase 32 de autorizaţii, fiind aplicate 139 de amenzi în valoare de 248.080 lei.

În aceeaşi perioadă, 51 de persoane au fost rănite din cauza folosirii neautorizate a articolelor pirotehnice, a precizat Poliţia Română.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.