Poliţiştii bucureşteni fac, joi după-amiază, trei percheziţii domiciliare şi ridică documente de la zece societăţi comerciale, două cabinete de avocatură şi un cabinet individual de insolvenţă, în cazul unor persoane suspectate că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de lei, prin evaziune fiscală, spălare a banilor şi cesiune fictivă a societăţilor comerciale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În 2 martie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fac trei percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţul Ilfov.

De asemenea, poliţiştii ridică înscrisuri de la zece societăţi comerciale, două cabinete de avocatură şi un cabinet individual de insolvenţă.

În cauză se fac cercetări cu privire la săvârşirea, de către reprezentanţii unor societăţi comerciale, ce şi-au desfăşurat activitatea în domeniul importului şi comercializării de produse textile, a unor posibile infracţiuni de evaziune fiscală, spălare a banilor şi cesiune fictivă a societăţilor comerciale.

Activitatea ilicită se desfăşura prin neînregistrarea tuturor operaţiunilor comerciale efectuate şi transmiterea fictivă a părţilor sociale sau a acţiunilor deţinute la o societate în scopul sustragerii de la urmărirea penală.

În fapt, în contabilitatea acestor societăţi, controlate de aceeaşi persoană, nu ar fi fost înregistrate toate livrările efectuate pe teritoriul României sau au fost înregistrate livrări sub valoarea reală a mărfurilor, cea mai mare parte din sumele de bani încasate urmare acestor operaţiuni fiind retrase ulterior, în numerar, de această persoană, din conturile bancare ale societăţilor.

Poliţiştii vor pune în aplicare cinci mandate de aducere, persoanele în cauză urmând să fie audiate la sediul IGPR - DICE

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului prin eludarea obligaţiilor fiscale aferente activităţii comerciale desfăşurate a fost estimat la 2.000.000 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.