Patru bărbaţi suspectaţi că în luna februarie au urcat cu forţa într-o maşină un tânăr de 23 de ani din Bucureşti deoarece acesta nu a reuşit să le dea informaţii despre un prieten de-al său care ar fi avut o datorie la agresori şi apoi l-au jefuit pe acesta, luând de la el obiecte în valoare de 9.000 de lei, sunt cercetaţi de poliţişti şi procurori pentru lipsire de libertate şi tâlhărie. Doi dintre suspecţi sunt în arest la domiciliu, iar ceilalţi au fost puşi sub control judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Secţiei 19 au fost sesizaţi, în 16 februarie, că, în urmă cu o zi, în jurul orei 21.00, un tânăr în vârstă de 23 de ani a fost urcat cu forţa într-un autoturism, de către cinci persoane, în timp ce se afla în faţa casei sale. Bărbatul fost deposedat de mai multe bunuri şi ţinut împotriva voinţei sale într-o zonă din judeţul Giurgiu, până în 16 februarie, în jurul orei 12.00, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

”În urma investigaţiilor efectuate a rezultat faptul că victima a fost abordată de către un bărbat pe care îl cunoştea, însoţit de alţi patru bărbaţi necunoscuţi, aceştia cerându-i sprijin pentru contactarea unui prieten al părţii vătămate, despre care susţineau că avea de achitat o datorie către aceştia”, se arată în comunicatul citat.

Tânărul nu a putut oferi ”informaţii utile”, astfel că a fost urcat cu forţa într-un autoturism şi deposedat, prin violenţă, în contul datoriei prietenului său, de un telefon mobil, un lănţişor cu pandantiv şi trei laptop-uri, prejudiciul creat fiind estimat la 9.000 de lei.

”Ulterior, tânărul a fost condus în mai multe locaţii din Bucureşti şi în judeţul Ilfov, pe timpul deplasării având ochii acoperiţi şi, în final, l-au lăsat la o adresă din judeţul Giurgiu, unde locuia o rudă a unuia dintre bănuiţi, cunoştinţă a victimei”, se mai arată în comunicatul citat.

Toţi cei implicaţi, patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 36 de ani, au fost reţinuţi de poliţişti pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi tâlhărie calificată.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 şi Secţia 19 Poliţie, pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi tâlhărie calificată, faţă de doi bărbaţi fiind dispusă măsura arestului la domiciliu, iar alţi doi fiind puşi sub control judiciar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.