Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au făcut, luni, percheziţii în dosarul falsului medic italian Matteo Politi, fiind vizaţi trei funcţionari publici din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti. Aceştia ar fi falsificat documente şi ar fi eliberat cod de parafă, în baza unui dosar incomplet. De asemenea, este cercetat un consilier juridic. Ancheta procurorilor a relevat că cele patru persoane au intervenit în acelaşi mod şi în cazul altei persoane care nu ar fi avut drept de practică în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus confirmarea efectuării în continuare a urmăririi penale faţă de patru persoane din care trei având calitatea de funcţionar în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. În cursul zilei de 25 martie au fost puse în executare mai multe mandate de percheziţie în vederea strângerii de material probatoriu”, a transmis, luni, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Procurorii au stabilit că, în cursul anului 2018, cei trei funcţionari din cadrul DSP Bucureşti ”au falsificat mai multe înscrisuri, atestând în fals că două persoane de cetăţenie italiană au calitatea de doctor şi dreptul de a practica această profesie pe teritoriul României, eliberând codul de parafă în baza unor dosare incomplete”.

Cea de-a patra persoană arecalitatea de consilier juridic, reprezentant al celor două persoane de cetăţenie italiană, şi ar fi înlesnit eliberarea codurilor de parafă în baza dosarelor incomplete. În plus, consilierul juridic ar fi falsificat mai multe înscrisuri prin care se atesta în mod fals că au fost depuse la dosare toate înscrisurile necesare eliberării codurilor de parafă.

Un fals medic a operat la clinici private din România, sub numele de Matthew Mode, fără a avea studii medicale. Bărbatul, pe numele real Matteo Politi, nu avea avizul Colegiului Medicilor, dar practica în baza unui cod de parafă obţinut de la DSP Bucureşti.

El a fost prins la Curtici, când încerca sa iasă din ţară, şi a fost arestat, fiind cercetat pentru înşelăciune şi de exercitarea fără drept a unei profesii.

În 8 februarie, ministrul Sănătăţii, Sprina Pintea, a anunţat că, după ce Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB) a demarat o anchetă pentru a verifica modul în care a fost eliberat codul de parafă în cazul falsului chirurg Matteo Politi, s-a mai descoperit un caz silimar. În acest caz au fost sezizaţi poliţiştii şi procurorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.