Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din Poliţia Română au făcut 80 de percheziţii şi au instituit măsuri asigurătorii în valoare de aproape 45 de milioane de lei, în ultima săptămână, în dosare penale întocmite pe numele unor persoane suspectate de infracţiuni economice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, în perioada 22 - 28 septembrie, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, poliţiştii au făcut 80 de percheziţii domiciliare şi au pus în aplicare 63 de mandate de aducere, în dosare penale care vizează infracţiuni economice. 

În cazul a 161 de persoane s-a dispus începerea urmăririi penale, iar pentru 15 persoane au fost dispuse măsuri preventive - cinci au fost reţinute, una arestată la domiciliu şi nouă au fost plasate sub control judiciar.

Pentru recuperarea prejudiciului, au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de 44.750.365 de lei, dintre care 8.426.642 de lei în numerar sau în cont bancar şi au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de peste 990.000 de lei.

Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, aproape 300.000 de ţigarete, 18 kilograme de tutun şi 385 de litri de alcool.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.