O familie de patru persoane din Turcia - doi adulţi şi doi copii de doi şi trei ani, precum şi un bărbat din Bangladesh au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Satu Mare în timp ce încercau să intre ilegal în România din Ucraina, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen. Cei cinci urmau să fie preluaţi de doi cetăţeni turci şi transportaţi până în apropierea frontierei cu Ungaria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un echipaj al Poliţiei de Frontieră din judeţul Satu Mare, a oprit în trafic, în localitatea Tarna Mare, un autoturism în care se aflau doi turci de 50 şi 52 de ani, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Poliţiştii de frontieră au descoperit ulterior la aproximativ 500 de metri de la frontiera cu Ucraina cinci persoane de origine afro-asiatică, care au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul primelor verificări s-a stabilit că este vorba despre o familie formată din patru cetăţeni turci - un bărbat şi o femeie, în vârstă de 35 şi 31 ani, şi cei doi copii ai acestora, cu vârste de doi şi trei ani -, dar şi despre un bărbat din Bangladesh, în vârstă de 31 ani.

Poliţiştii de frontieră au mai stabilit că cei cinci migranţi au trecut frontiera din Ucraina în România, cu scopul de a ajunge într-un stat din spaţiul Schengen. Cei cinci urmau să fie preluaţi de către cei doi cetăţeni turci  şi transportaţi până în apropierea frontierei cu Ungaria.

Cei cinci migranţi au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie încheiat între Comunitatea Europeană şi Ucraina.

În cauză se fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cei doi cetăţeni turci din autoturism sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi. Tribunalul Satu Mare a emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.