Cisterna încărcată cu 23 de tone de butanol şi octanol care s-a răsturnat sâmbătă în judeţul Neamţ a fost ridicată în cursul nopţii cu ajutorul unor macarale aduse din Bacău, iar DN2 a fost redeschis circulaţiei, după mai bine de 12 ore de când traficul fusese blocat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică a fost aşezată pe roţi cisterna răsturnată pe DN2. Astfel, autorităţile au căutat iniţial o cisternă similară pentru a putea faca transferul încărcăturii, dar nu au găsit în judeţ una care transportată substanţe similare. Apoi, a început căutarea unor macarale de mare tonaj pentru repunerea pe roţi a cisternei, dar nu au fost găsite în Neamţ. Au fost identificate macarale de mare tonaj în judeţul Bacău, una de 70 de tone, iar cealaltă de 90 de tone, care au venit la locul accidentului. Cu ajutorul acestora au fost aşezat pe roţi atât cisterna, cât şi capul tractor al acesteia.

Cisterna cu cele 23 de tone de butanol şi octanol a fost preluată de un alt cap tractor şi dusă într-o zonă de siguranţă, iar capul tractor care s-a răsturnat urma să fie verificat de specialişti pentru a se stabili dacă poate circula în condiţii de siguranţă.

După încheierea operaţiuniii, traficul rutier a fost reluat în zonă, după ce şoseaua a fost blocată în ambele sensuri timp de mai bine de 12 ore.

Cisterna fusese încărcată la Râmnicu Vâlcea şi se îndrepta către Cernăuţi, aceasta fiind înmatriculată în Ucraina. De altfel, şoferul este cetăţean ucrainian şi nu a fost rănit în urma accidentului.

Conform Centrului Infotrafic, evenimentul rutier s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu un strat subţire de zăpadă.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.