Cei doi militari români care au murit sâmbătă în Afganistan au fost ucişi de doi indivizi care purtau uniforme ale forţelor naţionale afgane de apărare şi securitate, a declarat pentru Digi24 un purtător de cuvânt al operaţiunii „Resolute Support”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi indivizi au deschis focul într-o unitate a armatei afgane din sudul Afganistanului, precizează NATO într-un răspuns la solicitarea Digi24, fără a specifica dacă cei doi făceau parte din rândul forţelor afgane sau dacă au pătruns în unitate deghizaţi în soldaţi.

Membrii operaţiunii „Resolute Support” au răspuns atacului cu focuri de armă şi i-au ucis, la rândul lor, pe atacatori, mai spune NATO.

Oficialii misiunii internaţionale din Afganistan şi responsabilii afgani au deschis o anchetă asupra incidentului, iar NATO promite că va da alte informaţii de îndată ce vor fi disponibile.

Plutonierul Iulian Dumitrescu şi sergentul Adrian Vizireanu şi-au pierdut viaţa în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, la ora 10.45, în apropiere de localitatea Kandahar, în timpul unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani. Un al treilea militar care era în aceeaşi misiune a fost rănit, starea acestuia este stabilă. El a fost transferat la un spital din Germania.

Tatăl plutonierului Iulian Dumitrescu a povestit, sâmbătă, pentru News.ro, că în jurul orei 13.30, patru reprezentanţi ai Armatei au venit şi l-au anunţat că fiul său a suferit un accident mortal. Bărbatul spune că nu i s-a comunicat cauza decesului, şi nici împrejurările în care s-a produs accidentul.

”În jurul orei 1.00 - 1.30, au venit de la unitate, de la armată, trei bărbaţi şi o doamnă, mi-au spus să intru în casă, să mă aşez şi să stăm de vorbă, mi-am dat seama despre ce e vorba, m-au luat aşa cu nişte cuvinte, după care mi-au zis adevărul - adevărat. Mi-au zis că băiatul meu a avut un accident şi că e mortal. În rest, nu mi-au zis altceva, pentru că nici ei nu ar fi ştiut”, a declarat bărbatul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.