Două proiectile explozive de calibru 120 de milimetri, datând din al Doilea Război Mondial, au fost găsite în zona terminalului cargo al Aeroportului din Oradea, în timpul unor lucrări, fiind îndepărtate de echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bihor. La Borş, un bărbat a găsit o grenadă defensivă din aceeaşi perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ISU Bihor a anunţat, joi, că echipa pirotehnică a fost solicitată să intervină în incinta Aeroportului Oradea şi în Borş, pentru asanarea a trei muniţii rămase neexplodate din timpul celui cel de-al Doilea Război Mondial.

Astfel, în zona terminalului cargo din incinta Aeroportului Oradea, specialiştii pirotehnişti au identificat două proiectile explozive de calibru 120 milimetri, acestea fiind descoperite de muncitorii care făceau lucrări de decopertare a terenului.

De asemenea, în localitatea Borş, un bărbat care făcea săpături pentru lucrări de canalizare a descoperit o grenadă defensivă din cea de-a doua conflagraţie mondială.

După ridicarea muniţiilor şi asanarea zonelor în care acestea au fost găsite, pompierii militari au transportat grenada şi cele două proiectile, în condiţii de siguranţă, la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii prin explozie controlată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.