Douăsprezece localităţi din şase judeţe sunt afectate din cauza ninsorilor şi a viscolului, a anunţat, duminică seară, Ministerul Afacerilor Interne (MAI), precizând că în aceste zone este vorba fie despre probleme la alimentarea cu energie electrică, fie despre drumuri blocate, neexistând persoane în pericol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAI, în judeţele de munte care se află sub atenţionare meteorologică, la înălţimi de peste 1.700 de metri, viscolul a fost puternic şi a dus la căderea de arbori pe anumite drumuri naţionale şi judeţene, ceea ce a afectat traficul rutier, însă nu sunt persoane în pericol şi nici nu au fost astfel de cazuri pe parcursul zilei.

Până acum, efecte ale ninsorilor şi viscolului sunt înregistrate în 12 localităţi din şase judeţe, unde există probleme la alimentarea cu energie electrică sau drumuri blocate.

Ministerul de Interne mai spune că nu sunt localităţi izolate, la care să nu se poată ajunge, şi că au fost închise preventiv cinci segmente de drumuri, în special acolo unde din cauza căderilor de arbori nu se mai poate circula. Se acţionează în toate aceste cazuri pentru tăierea şi degajarea copacilor şi pentru deszăpezirea drumului.

La această oră situaţia judeţelor cu probleme este următoarea:

-         judeţul Alba - în Arieşeni, spre localitatea Vârtop, au căzut doi copaci pe partea carosabilă şi pe cablurile de curent electric.

-         judeţul Harghita - a fost închis un segment de drum între Lacul Roşu şi Gheorghieni (27 de km de pe DN12C) din cauza căderii de arbori. Tot în judeţul Harghita, din cauza viscolului, în localitatea Joseni a mai fost închis un segment pe DN13B care făcea legătura cu localitatea Praid.

-         judeţul Maramureş - între Cavnic şi Budeşti, DJ 184 rămâne închis cel puţin până luni dimineaţă.

-         judeţul Bihor - circulaţie rutieră pe un singur sens, în mod alternativ pe drumul judeţean, în zona localităţii Marghita.

-         judeţul Neamţ - în jurul orei 13.30 s-a închis circulaţia pe DN12C, între localitatea Bicaz Chei până în Gheorghieni.

-         judeţul Suceava-– un drum judeţean închis pentru condiţii de drum nefavorabile, între Pojorâta şi Crucea.

MAI precizează că are în continuare în teren, până la îmbunătăţirea vremii, peste 20.000 de oameni – pompieri, poliţişti şi jandarmi – cu aproximativ 9.000 de mijloace tehnice, pregătiţi să intervină. În funcţie de situaţie, efectivele Ministerului Afacerilor Interne pot fi suplimentate cu peste 15.000 de angajaţi şi aproximativ 2.000 de mijloace tehnice de intervenţie.

Şoferii care în noaptea de duminică spre luni se vor afla în trafic sunt avertizaţi să se informeze care este starea drumurilor şi să respecte indicaţiile poliţiştilor. Cei care circulă în zonele unde a nins, obligatoriu vor trebui sa aibă anvelope de iarnă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.