Locomotiva unui tren a deraiat în judeţul Harghita, traficul feroviar fiind oprit la ora transmiterii acestei ştiri pe magistrala 400, între Izvorul Mureşului şi Izvorul Oltului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, la această oră, în judeţul Harghita, traficul feroviar este oprit pe magistrala 400, între Izvorul Mureşului şi Izvorul Oltului, din cauza unui tren rămas pe linie, după ce locomotiva acestuia a deraiat.

Incidentul a avut loc în jurul orei 6.00, când a deraiat locomotiva trenului Regio 4504, care circulă pe ruta Topliţa-Braşov, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Potrivit acesteia, în tren se aflau 60 de pasageri, care au fost preluaţi de maşini şi transportaţi la destinaţie, iar până să fie preluaţi aceştia au aşteptat în vagoanele încălzite ale trenului.

În urma incidentului, traficul feroviar a fost închis între staţiile Izvorul Mureşului - Izvorul Oltului, iar trenurile care ar urma să circule pe acea rută în prima parte a zilei vor fi direcţionate pe ruta Braşov-Teiuş-Războieni-Cluj Napoca.

Circulaţia trenurilor este adaptată în cursul acestei zile la condiţiile meteo nefavorabile.

Pe relaţiile Constanţa-Mangalia şi Medgidia-Tulcea, din cauza rafalelor puternice de vând, CFR Călători a introdus tracţiune Diesel.

De altfel, meteorologii au emis o atenţionare cod galben de vânt pentru judeţul Tulcea, valabilă până la ora 11.00. Vor fi intensificări ale vântului care vor depăşi 55 - 65 km/h.

În judeţul Timiş, pe intervalul de staţii Remetea Mare - Timişoara Est (SRCF Timişoara), din cauza temperaturilor scăzute înregistrate la nivelul solului, a fost introdusă o restricţie de viteză de 5 km/h, trenurile circulând pe porţiunea respectivă sub atenta supraveghere a personalului feroviar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.