Mii de familii din judeţul Argeş au rămas fără energie electrică, iar în mai multe localităţi ploaia torenţială şi vântul puternic au provocat pagube materiale, mai multe curţi fiind inundate şi 15 maşini fiind avariate după ce vântul a smuls acoperişuri. Şi în judeţul Suceava au fost afectate de ploile torenţiale mai multe localităţi în care au fost inundate zeci de gospodării, apa ajungând şi la doi metri înălţime, în timp ce în judeţul Hunedoara, la Petroşani, canalizarea nu a făcut faţă cantităţii mari de apă, fiind inundate locuinţe. În Vrancea, pompierii au evacuat mai mulţi turişti de la o pensiune, după ce un podeţ din zonă a fost distrus de ape.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Argeş: Mii de familii fără electricitate, maşini avariate, curţi inundate şi acoperişuri smulse de vijelie

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, Mădălina Epure, 5.551 de consumatori din 19 localităţi ale judeţului Argeţ au rămas fără alimentare cu energie electrică, în urma fenomenelor meteorologice produse în noaptea de sâmbătă spre duminică.

De asemenea, în mai multe oraşe şi comune din judeţ ploaia torenţială şi vântul puternic au provocat pagube materiale însemnate. Una dintre cele mai afectate localităţi este oraşul Curtea de Argeş, unde vântul puternic a desprins acoperişurile de pe două blocuri, dar şi acoperişul unui garaj, în cădere acestea avariind 15 autoturisme.

Totodată, în comuna Muşeteşti o casă a fost decopertată, acoperişul acesteia fiind luat de vijelie.

Mai multe locuinţe şi curţi au fost inundate în localităţile Bascov, Băbana, Mioveni, Poiana Lacului, Dobrogostea, cea mai afectată de inundaţii fiind comuna Bascov, unde apa a intrat în patru case şi 17 curţi.

Vântul puternic a doborât şi mai mulţi copaci care au blocat drumuri în localităţi precum Bălileşti, Leordeni, Vlădeşti şi Stoeneşti.

Zeci de militari din cadrul ISU Argeş au intervenit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în sprijinul populaţiei pentru evacuarea apei şi pentru degajarea elementelor de construcţie desprinse şi a copacilor căzuţi pe carosabil.

Zeci de gospodării au fost inundate în mai multe localităţi sucevene

Şi în judeţul Suceava au fost afectate de ploile torenţiale căzute, sâmbătă seară, în judeţ, zeci de gospodării fiind inundate, apa ajungând şi la doi metri înălţime.

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au intervenit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate, dar şi pentru salvarea unei familii a cărei gospodărie a fost înconjurată de ape. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Alin Găleată, a declarat corespondentului News.ro că au fost inundate 80 de gospodării din localităţile Horodnic de Jos şi Horodnic de Sus, unde pâraiele Pozen şi Horodnic au depăşit cotele de inundaţii, apa revărsându-se în gospodăriile din jur.

În urma inundaţiilor, au fost afectate 30 de locuinţe, pompierii intervenind şi pentru evacuarea a patru persoane cu vârste cuprinse în 37 şi 59 de ani, din zona numită "Călugăriţa" a localităţii Horodnic, care rămăseseră izoilate într-o casă înconjurată de ape.

"Cele patru persoane evacuate s-au cazat peste noapte la rude, astăzi (n.r. - duminică) urmând a se evalua situaţia în întreaga localitate pentru a se stabili dacă persoanele evacuate pot reveni în locuinţe", a spus Găleată.

Pompierii au intervenit şi pentru evacuarea apei dintr-un beci din localităţile Sfântu Ilie şi Mănăstioara, din patru chioşcuri amplasate în bazarul din Suceava, din trei curţi şi un beci din Mănăstioara, din două gospodării din Voitinel, din două curţi din Plutoniţa şi din câte o curte din localităţile Gura Humorului, Văscăuţi, Mironu, Rădăuţi şi Capu Câmpului.

Potrivit sursei citate, pe tot parcursul nopţii, au intervenit 127 de persoane cu 60 de mijloace de intervenţie.

La ora ora transmiterii acestei ştiri, apele s-au retras, urmând ca autoritaţile să evalueze pagubele produse în urma inundaţiilor.

Vrancea: Zece persoane, între care şi un copil, evacuate de la o pensiune după ce ploile abundente au distrus un podeţ

Zece persoane, între care şi un copil, au fost evacuate de către pompieri de la o pensiune din localitatea vrânceană Lepşa, după ce, în urma ploilor abundente, pârâul Lepşuleţ s-a umflat şi a distrus podeţul care făcea legătura între comuna Tulnici şi pensiunea respectivă. Alţi doi pescari au fost salvaţi după ce au fost surprinşi de ape pe o insulă.

Potrivit plutonierului adjutant Florin Olaru, de la Biroul de Relaţii cu Presa al IPJ Vrancea, sâmbătă noapte, două echipaje de pompieri militari au intervenit pentru evacuarea a zece persoane - nouă adulţi şi un copil - de la o pensiune din localitatea Lepşa, comuna Tulnici.

”Evenimentul a fost anunţat la 112 în jurul orei 22.00 şi imediat s-au deplasat către locul indicat două echipaje de pompieri, cu o  autospecială de lucru cu apă şi spumă, o barcă pneumatică şi o ambulanţă SMURD.  La intervenţie a participat şi serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă Tulnici.  În momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului, s-a constatat că singura problemă o reprezenta faptul că accesul către pensiune se putea face doar pietonal, turiştii manifestându-şi dorinţa de a părăsi locaţia. Au fost evacuaţi şi transportaţi în Tabăra Gălăciuc din comuna Tulnici”, a declarat corespondentului News.ro Florin Olaru.

Sursa citată a adăugat că, sâmbătă noapte, în zona de munte a judeţului Vrancea a plouat abundent, iar râurile şi pâraiele s-au umflat, creând probleme.

”În cazul de faţă, pârâul Lepşuleţ a venit mare din cauza ploilor, a fost distrus un podeţ. Turiştii s-au speriat şi au solicitat evacuarea din acea locaţie. Erau căi de acces, dar ei s-au speriat când au văzut ce se întâmplă. Ajutaţi de colegii mei şi cu sprijinul autorităţilor locale, toţi cei zece au fost transportaţi în siguranţă în tabăra de copii de la Gălăciuc”, a mai spus Olaru.

De asemenea, un echipaj de pompieri militari din cadrul ISU Vrancea a intervenit, duminică dimineaţă, pentru salvarea a doi pescari surprinşi de ape pe o insulă formată între două braţe ale râului Trotuş, în dreptul cartierului Burcioaia, al municipiului Adjud.

”Acest eveniment a fost anunţat la dispeceratul integrat ISU - Ambulanţă prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 în dimineaţa acestei zile, în jurul orei 07.20, şi imediat s-a deplasat către locul indicat un echipaj de pompieri, cu o  autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o barcă pneumatică. Echipajul a intervenit cu ajutorul bărcii pneumatice pentru aducerea la mal, în siguranţă, a celor două persoane”, a mai declarat Florin Olaru, de la ISU Vrancea.

Gospodării inundate şi maşini avariate de grindină în urma unei furtuni violente în Petroşani

Pompierii au intervenit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în municipiul Petroşani, unde în urma unei furtuni puternice au fost inundate mai multe gospodării, iar canalizarea oraşului nu a făcut faţă cantităţii mari de apă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Anemona Doda, a declarat corespondentului News.ro că pompierii au fost solicitaţi să intervină, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în oraşul Petroşani, în urma unei furtuni puternice.

”În cursul nopţii, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru evacuarea apei în urma unei ploi puternice. Practic, canalizarea oraşului nu a făcut faţă şi au fost inundate patru gospodării dintr-o zonă joasă şi trei apartamente”, a declarat Anemona Doda.

Grindina de dimensiuni mari, căzută în timpul furtunii puternice, a avariat zeci de maşini. Unele autoturisme au avut parbrizul şi luneta sparte, iar altora le-a fost afectată caroseria.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.