Forţele de ordine prezente în număr mare în zona Arenei Naţionale au folosit gazele lacrimogene, vineri, pentru temperarea suporterilor la intrarea pe Arena Naţională, unde mai mulţi fani polonezi au vrut să evite cordoanele de securitate ale jandarmilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentele au avut loc la intrarea din strada Maior Coravu. Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Capitalei, mai mulţi suporteri au vrut să evite cordonul de securitate şi să pătrundă în altă zonă unde se aflau alţi suporteri. Pentru temperarea suporterilor, jandarmii au folosit gazele lacrimogene.

În urma incidentului nu au fost peroane rănite.

Altercaţii au fost şi în Centrul Vechi al Capitalei. Aici, şase susţinători ai echipei naţionale a Poloniei care au participat, la un conflict spontan au fost duşi de forţele de ordine ale Jandarmeriei la Secţia 14 de Poliţie. Potrivit Jandarmeriei Capitalei, în urma altercaţiei unul dintre suporteri a suferit răni minore la cap. 

„A fost un conflict spontan între suporterii polonezi, deci nu cu forţele de ordine, nu cu alţi suporteri. S-a intervenit rapid, iar şase persoane au fost imobilizate şi conduse la Secţia 14 de Poliţie pentru continuarea cercetărilor”, a declarat pentru News.ro căpitanul Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Jandarmi Bucureşti.

 Unul dintre suporteri a fost rănit uşor la cap în timpul conflictului, mai arată oficialii Jandarmeriei.

Potrivit unor martori, suporterii, care erau în stare de ebrietate, s-au certat din cauza notei de plată de la restaurantul unde consumaseră o cantitate mare de alcool. În altercaţie, ei au distrus o parte din mobilierul localului.

Urmează ca anchetatorii să stabilească dacă faptele suporterilor vor fi încadrate ca infracţiune şi li se va întocmi dosar penal sau dacă aceştia vor fi sancţionaţi contravenţional. Suporterii duşi la poliţie vor avea interdicţie să vadă meciul România - Polonia de vineri seară de pe Naţional Arena.

Toţi suporterii care au ajuns la Bucureşti pe cale rutieră au fost controlaţi de forţele de ordine. Pe Autostrada A1 s-a descoperit că mulţi dintre ei aveau arme albe în bagaje.

„La filtrul instituit pe Autostrada A1, jandarmii bucureşteni au depistat mai multe materiale interzise: arme albe şi materiale pirotehnice în maşinile cu care suporterii polonezi se deplasau spre stadion. În urma acestui control, aproximativ 60 de suporteri polonezi au fost opriţi pentru alte verificări”, arată Jandarmeria Capitalei.

Oficialii jandarmeriei au solicitat sprijinul unor interpreţi de limbă poloneză care care să participe la actele procedurale.

La ora transmiterii acestei ştiri, suporterii sunt în continuare verificaţi pe Autostrada A1 şi este posibil ca activităţile să dureze şi pe timpul meciului de pe Naţional Arena.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.