Două echipaje de pompieri acţionează, sâmbătă, la mai bine de 24 de ore de la izbucnirea incendiului din zona de nord a Capitalei. Un puternic incendiu a izbucnit, vineri, la o hală din nordul Bucureştiului, focul manifestându-se generalizat pe o suprafaţa de aproximativ 10.000 de metri pătraţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La mai bine de 24 de ore de la izbucnirea incendiului, pe strada Biharia încă acţionează două echipaje de pompieri. A fost unul dintre cele mai mari incendii cu care pompierii ISU B-IF s-au confruntat în acest an”, au precizat, sâmbătă, reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Prefectul Capitalei, Marius Cristian Ghincea, a declarat, vineri după-amiază, la Digi 24, că datorită profesionalismului ISU se poate vorbi de localizarea incendiului, şi nu de extinderea acestuia.

"Din păcate, din informaţiile pe care le am ei au fost sunaţi destul de târziu, cu toate acestea se vede că au reuşit să intervină şi să limiteze propagarea focului. Culoarea fumului s-a schimbat, ceea ce este primul semn bun de astăzi, în sensul că focul este localizat, iar toxicitatea fumului nu mai este aşa de mare ca în primele momente, bănuiesc, ale incendiului", a spus prefectul, precizând că acolo există un Serviciu Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă care a intervenit în primă fază şi probabil au crezut că îl vor putea stinge.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Este vorba despre o hală care a fost cuprinsă de flăcări, în zonă fiind degajări mari de fum, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov.

Hala este situată pe strada Biharia din sectorul 1.

La misiunea de stingere au intervenit, vineri, 27 maşini de stingere, 4 autoscări de intervenţie la înălţime, 4 echipaje de descarcerări şi 2 ambulante SMURD.

În zonă sunt atât depozite, cât şi clădiri de birouri, mai multe societăţi comerciale, iar majoritatea oamenilor din clădirile din zonă s-au autoevacuat.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

A fost transmis şi mesaj Ro-alert pentru populaţie, prin care cei care locuiesc în zonă au fost sfătuiţi să închidă geamurile, iar şoferii să evite zona, pentru ca autospecialele de intervenţie să poată ajunge cât mai repede.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.