Incendiul de la acoperişul Palatului Administrativ din Suceava a fost localizat, iar pompierii lucrează la îndepărtarea învelitorii din tablă sub care mai există resturi fumegânde, a declarat pentru News.ro Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alin Găleată a spus că pompierii suceveni vor mai avea de lucru câteva ore, dar că incendiul a fost localizat şi nu se mai văd flăcări.

"Lucrăm la îndepărtarea învelitorii din tablă. Mai sunt resturi fumegânde sub tabla respectivă, pentru că există mult lemn acolo”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

El a precizat că, în momentul în care pompierii au ajuns, incendiul se manifesta cu putere.

"Cel mai probabil a ars mocnit în interior, apoi s-a manifestat puternic”, a afirmat reprezentantul ISU Suceava.

FOTO: ISU Suceava
FOTO: ISU Suceava

Alin Găleată a menţionat că, foarte probabil, a fost afectat şi ultimul etaj al clădirii, din cauza apei folosite la stingerea incendiului.

Potrivit ISU Suceava, nu se cunoaşte deocamdată cauza producerii incendiului.

Incendiul a izbucnit, sâmbătă dimineaţă, fiind vizibil la acoperişul clădirii Palatului Administrativ, unde se află Prefectura şi Consiliul Juudeţean.

Iniţial, pompierii au intervenit cu patru autospeciale şi o autoscară, la locul incendiului fiind şi două ambulanţe SMURD. Ulterior, numărul autospecialelor a fost suplimentat. Astfe, dispozitivul de stingere este format din 18 maşini de stingere (13 din cadrul ISU şi alte 5 de la serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă) şi 5 autoscări, au anunţat reprezentanţii Inspectorarului pentru Situaţii de Urgenţă.

Nu sunt înregistrate victime.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.