Un incendiu a izbucnit, marţi după-amiază, la o biserică monument istoric din municipiul Craiova, focul afectând o parte din altar, cristelniţa şi haine bisericeşti. Pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat cel mai probabil de un scurtcircuit la tablou electric.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, pompierii au fost solicitaţi să intervină, marţi după-amiază, la biserica “Sf.Nicolae – Dorobănţia”  din municipiul Craiova unde izbucnise un incendiu.

O autospecială de la Detaşamentul 1 Pompieri Craiova s-a deplasat pe strada Alexandru Odobescu, constatând că în biserică este mult fum şi că incendiul se manifestă în interior, la tabloul electric.

Echipa de intervenţie a reuşit în scurt timp să stingă focul. În urma incendiului a fost afectată o parte a altarului, mobilier din altar, haine bisericeşti şi s-a degradat cristelniţa. Pompierii au stabilit că, cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un scurtcircuit la tabloul electric.  

Biserica respectivă fusese supusă unor ample lucrări de restaurare, reabilitare şi consolidare în urmă cu patru ani.

Biserica “Sf.Nicolae – Dorobănţia”  a fost ctitorită între 1782-1793 şi refăcută ulterior între 1863-1865, fiind monument istoric. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.