Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, se arată „uimit” de faptul că depozitul REMAT din cartierul Militari care sâmbătă a fost cuprins de un incendiu a primit autorizaţie pentru a funcţiona la doar doi metri de un bloc de locuinţe, el susţinând că „nu trebuie să fii specialist ca să realizezi că astfel de depozite nu au ce căuta între blocuri, e o chestie de bun simţ, de siguranţa cetăţenilor, nicidecum vreo fandoseală de mediu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform şefului Gărzii Naţionale de Mediu, în depozitul din cartierul Militari care arde se află cauciucuri, autovehicule dezmembrate, deşeuri de produse electrice şi electrocasnice, imprimante şi tonere, acestea din urmă fiind deşeuri periculoase.
„Cred că legislaţia trebuie îmbunătăţită, astfel de REMAT-uri şi depozite în proximitatea locuinţelor nu au ce căuta, sunt un pericol real, categoric pentru populaţie, pentru sănătatea noastră şi trebuie să ne uităm cum dăm autorizaţii acestor depozite  de orice tip care aduc deşeuri periculoase la numai doi metru de clădirile de locuinţe. Cred că nu au ce căuta în niciun oraş din România astfel de REMAT-uri în cvartalele de blocuri. E clar că ele trebuie duse în altă parte şi vom face demersuri ca aceste lucruri să se întâmple” a  declarat Octavian Berceanu, prezent la faţa locului.
Şeful Gărzii Naţionale de Mediu a adăugat că asemenea activităţi economice „nu îşi au locuri între blocuri” şi a făcut apel la alte instituii ale statului care să verifice cum au fost eliberate astfel de autorizaţii.
„Din păcate, Ziua Mediului ne arată nişte lucruri despre care nu s-a vorbit până acum, care au fost ţinute sub preş.  Ţinând sub preş astfel de locaţii sau astfel de situaţii, ajungem să ne distrugem sănătatea, să punem în primejdie viaţa celorlalţi. (...) Funcţionează cu autorizaţie, asta e întrebarea mea, e una de bun simţ, nu trebuie să fii specialist ca să realizezi că astfel de depozite nu au ce căuta între blocuri, e o chestie de bun simţ, de siguranţa cetăţenilor nicidecum de vreo fandoseală de mediu. Nu! Pur şi simplu astfel de locaţii nu a ce căuta între blocuri”, a adăugat şeful Gărzii Naţionale de Mediu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.