Un incendiu a izbucnit, marţi, în Parcul Natural Văcăreşti, fiind cuprinsă de flăcări vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ un hectar, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit lui Daniel Vasile, există posibilitatea ca incendiul să se extindă, din cauza vântului.

Pompierii intervin cu trei autospeciale de stingere.

Anul trecut au fost mai multe incendii de vegetaţie în Parcul Natural Văcăreşti, cel mai mare fiind cel din 12 iunie, când a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi.

Administratorii Parcului Natural Văcăreşti sunt, din februarie, Primăria Capitalei şi Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti.

Delta Văcăreşti are o suprafaţă de 183 de hectare şi a fost declarată oficial, prin Hotărâre de Guvern, parc natural, în această zonă fiind instituit  regimul de arie naturală protejată.

În zonă sunt izvoare subterane, care au permis creşterea unei vegetaţii diverse, fiind identificate şi peste 95 de specii de păsări, între care stârci, egrete, cormorani, pescăruşi, lebede, lişiţe, raţe sălbatice, muscarul negru, animale acvatice ca şerpi de apă, tritoni, dar şi vulpi, iepuri, vidre şi bizami, care supravieţuiesc într-un ecosistem stabil.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.