Un număr de 14 localităţi din 12 judeţe au fost afectate de ploile şi vântul puternic din ultimele 24 de ore, însă reprezentanţii IGSU spun că nu s-au înregistrat situaţii care să afecteze grav comunităţile sau să pună în pericol oamenii. Totuşi, pompierii au intervenit pentru a scoate apa din gospodării, şapte persoane fiind evacuate preventiv în judeţul Arad. Vântul puternic a smuls trei acoperişuri şi a doborât şase copaci.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în urma ploilor de luni şi din noaptea de luni spre marţi nu au fost înregistrate situaţii deosebite care să afecteze grav comunităţile şi nu s-au format viituri rapide care să pună în pericol oamenii.
 
"Astfel, bilanţul ultimelor 24 de ore se prezintă mult mai bine raportat la săptămâna trecută, fiind înregistrate intervenţii în 14 localităţi din judeţele Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Buzău, Dâmboviţa, Hunedoara, Ilfov, Neamţ, Olt, Teleorman şi Vâlcea", arată IGSU.
 
 
Echipajele de pompieri au acţionat pentru evacuarea apei din şapte case, 34 de beciuri, 164 de curţi şi de pe două străzi. Totodată, din cauza vântului puternic, trei acoperişuri au fost desprinse de pe clădiri, iar şase copaci au fost doborâţi pe carosabil.
 
FOTO: ISU Buzău
FOTO: ISU Buzău
 
Deşi în intervalul menţionat au fost emise peste 50 de atenţionări şi avertizări hidro-meteorologice de fenomene severe, nu au fost înregistrate situaţii extreme care să se soldeze cu victime.
 
FOTO: ISU Arad
FOTO: ISU Arad
 
În judeţul Arad, între orele 19.10 -19.40, a fost Cod Roşu de grindină, averse cu caracter torenţial şi vijelie puternică în urma căruia au fost afectate de inundaţii satele Dezna şi Buhani din comuna Dezna. Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 37 de curţi şi două locuinţe, iar şapte persoane au fost evacuate preventiv la rude din cauza nivelului mare al apei acumulate în gospodării. 
 
Misiunile de intervenţie ale ISU s-au încheiat până marţi dimineaţă, fiind derulate doar evaluări ale pagubelor produse de inundaţiile din această perioadă.
 
Din punctul de vedere al alimentării cu energie electrică, marţi dimineaţă se înregistrau întreruperi în 8 localităţi din judeţele Harghita şi Iaşi, mai multe echipe ale distribuitorilor de electricitate acţionând pentru remedierea defecţiunilor.
 
FOTO: ISU Arad
FOTO: ISU Arad
 
Marţi, toată ţara se află sub prognoză de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi de apă însemnate. Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situaţii de urgenţă.
 
"În contextul creşterilor de debite pe mai multe cursuri de apă din ţară, atragem atenţia populaţiei din zonele vizate să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora. Totodată, recomandăm cetăţenilor să cureţe rigolele din apropierea locuinţei pentru facilitarea scurgerii normale a apei şi evitarea producerii unor acumulări în gospodării", mai arată IGSU.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.