Aproape 900 de incendii, care au distrus sute de hectare de vegetaţie uscată, dar şi mai multe gospodării au avut loc în ultimele 48 de ore, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), care precizează că faţă de media zilnică obişnuită pompierii militari au fost solicitaţi la de şase ori mai multe intervenţii de stingere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit sursei citate, odată cu venirea primăverii şi cu încălzirea vremii la nivel naţional se înregistrează o creştere semnificativă a numărului de incendii, iar în cele două zile au avut loc 892 de incendii, adică de şase ori mai multe faţă de media zilnică a anului trecut (76 incendii).

IGSU spune că au fost distruse sute de hectare de vegetaţie uscată şi mai multe gospodării din întreaga ţară, iar cele mai multe arderi necontrolate s-au înregistrat în judeţele Argeş, Caraş-Severin, Prahova, Sibiu, Suceava şi Timiş, pe fondul activităţilor de curăţare a terenurilor în această perioadă.  

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetaţie uscată este sancţionată cu amenzi cuprinse între 3.000 şi 6.000 de lei pentru persoane fizice, respectiv între 25.000 şi 50.000 pentru persoane juridice.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.