O grenadă defensivă a fost descoperită la un adolescent din Baia Mare, în urma unui apel la 112 făcut de o persoană care l-a văzut pe copil cu proiectilul în mână, pe stradă. Geniştii SRI şi poliţiştii care au intervenit au constatat că grenada era una defensivă de exerciţiu, fără explozibil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a fost alertată printr-un apel la 112 joi seară, la ora 18.45, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Maramureş, Florina Meteş.

”Un băimărean a sesizat Poliţia că în timp ce se afla pe Strada Grănicerilor a observat un copil de 15 ani ce avea un obiect ce părea a fi grenadă”, a declarat reprezentantul IPJ.

Mai mulţi poliţişti, precum şi genişti de la SRI au mers în zonă, au izolat perimetrul.

În urma cercetărilor, s-a dovedit că proiectilul era unul defensiv, fără explozibil.

”Poliţişti şi reprezentanţi ai SRI s-au deplasat la locul faptei şi au constat că într-o cutie metalică se afla corpul unei grenade defensive de exerciţiu în stare inactivă, fără pulbere şi fără mecanismul declanşator”, a mai spus Florina Meteş.

Grenada, precum şi cutia în care se afla au fost luate de către geniştii SRI care urmează să le analizeze, ulterior urmând să fie predate Poliţiei Maramureş, care face cercetări în acest caz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.