Un bărbat a fost reţinut, iar o femeie a fost plasată sub control judiciar de către procurorii DIICOT Galaţi într-un dosar de proxenetism şi trafic de persoane, cei doi fiind acuzaţi că au racolat cel puţin opt tinere, între care şase minore, pe care le-au forţat să se prostitueze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au făcut, marţi, o percheziţie domiciliară la locuinţa inculpaţilor Nistor Zaharia şi Dublea Iulia – Cosmina din comuna Iveşti, judeţul Galaţi, ”în vederea stopării activităţii infracţionale a acestora pe linia traficului de persoane exploatate sexual prin practicarea prostituţiei”, se arată într-un comunicat publicat miercuri de DIICOT.

Anchetatorii suspectează că din 2012 şi până în prezent, cei doi au racolat tinere de pe raza comunei gălăţene Iveşti şi le-au exploatat sexual ”cu scopul obţinerii unor importante sume de bani”.

”S-a reţinut faptul că cei doi inculpaţi au racolat cel puţin opt victime (6 minore şi 2 majore) pe care, în cazul celor minore, prin utilizarea a diferite metode, respectiv inducere în eroare, constrângere psihică şi fizică (inclusiv prin întreţinerea de raporturi sexuale cu victimele de către inculpatul Nistor Zaharia), restrângerea posibilităţilor de comunicare şi a dreptului de liberă circulaţie, profitând de vârsta fragedă a victimelor (acestea având vârste de 16 – 17 ani) şi de situaţia materială precară şi de gradul redus de educaţie, le-au determinat să practice prostituţia în folosul inculpaţilor, la locuinţa acestora sau a clienţilor, fie «la stradă», în zona unui motel din comuna Fundeni, judeţul Galaţi, unde inculpaţii transportau victimele şi le supravegheau permanent, însuşindu-şi cea mai mare parte a sumelor de bani astfel obţinute”, se arată în comunicatul DIICOT.

Miercuri, Nistor Zaharia a fost reţinut pentru 24 de ore, iar faţă de Dublea Iulia - Cosmina s-a luat măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, aceasta fiind însărcinată.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Galaţi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive, pentru o durată de 30 de zile, faţă de inculpatul Nistor Zaharia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.