Femeia din judeţul Dolj care şi-a ucis copilul de trei ani în somn, strângându-l de gât, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile de către Tribunalul Dolj, fiind dusă în arest. Mama ei a declarat presei că ar fi suferit o depresie postnatală în urmă cu câteva luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul Dolj a admis, marţi, propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile a femeii în vârstă de 33 de ani care şi-a ucis copilul de trei ani, în timp ce acesta dormea.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Craiova. Femeia, care era asistent social, a fost dusă în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dolj.

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj a precizat că femeia era angajata instituţiei din anul 2008 şi de un an se afla în concediu de creştere a copilului.

Specialiştii instituţiei au declarat presei locale că nu ştiu cum a fost evoluţia femeii după naştere, dar anterior psihologii nu au semnalat probleme în relaţia ei cu alţi angajaţi. De asemenea, mama suspectei a spus ziariştilor că aceasta ar fi suferit o depresie post natală în urmă cu câteva luni.

Tot presa locală notează că femeia ar fi spus în faţa instanţei că băiatul ei de trei ani a fost luat de Dumnezeu pentru că era plin de viaţă. 

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, suspecta şi-a strâns de gât copilul de trei ani, în noaptea de 22 spre 23 iulie. Fapta s-a petrecut în localitatea Unirea, acolo unde familia respectivă se afla în vizită la bunici.

Femeia a povestit anchetatorilor că s-a trezit în cursul nopţii şi a crezut că fiul ei, de trei ani, care dormea lângă ea este diavolul. După comiterea faptei, ea a mers în camera alăturată unde dormea soţul ei, de profesia jandarm, şi i-a povestit ce s-a întâmplat, acesta anunţând autorităţile.

Familia mai are doi copii, unul de un an şi celălalt de opt ani. Anchetatorii spun că femeia va fi supusă unei expertize psihiatrice, care urmează să fie efectuată la Bucureşti, de către reprezentanţii Institutului Naţional de Medicină Legală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.