Cinci pistoale neletale, peste două sute de cartuşe şi cocaină au fost găsite, joi, de poliţiştii doljeni, în urma unei percheziţii făcute la locuinţa unui bărbat de 26 de ani. Armele şi muniţia ar fi fost cumpărate din Bulgaria şi nedeclarate la intrarea în ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Dolj, poliţişti ai Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Dolj, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti şi al unei grupe din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au făcut, joi, o percheziţie domiciliară în comuna Pieleşti, la locuinţa unui bărbat de 26 de ani.

"În urma percheziţiei domiciliare, au fost depistate patru arme (pistoale) neletale, calibrul 9 mm, un pistol neletal, calibru 8 mm, 216 cartuşe neletale şi 15 bile din material plastic, transparent, ce conţineau o substanţă pulverulentă de culoare albă, respectiv cocaină. Din cercetări a rezultat că armele şi muniţia ar fi fost cumpărate, în cursul lunii octombrie a acestui an, din Bulgaria şi introduse în România, fără a fi declarate organelor vamale de control", au precizat reprezentanţii Poliţiei Dolj.

Bunurile respective au fost ridicate, iar în acest caz se fac cercetări pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată, precum şi pentru infracţiuni prevăzute de legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Dosarul a fost înaintat către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova, în vederea luării măsurilor legale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.