Directorul Autorităţii Navale Române (ANR), Cosmin Dumitrache, a declarat, în legătură cu pescadorul scufundat, că nava trage după ea o plasă cu o anumită încărcătură, iar dacă manevra nu este făcută corect duce la răsturnarea ambarcaţiunii. El a precizat că ultimul contact cu pescadorul a fost duminică, la ora 18.30. Dumitrache a afirmat că nimeni nu ştie deocamdată motivul pentru care pescadorul s-a scufundat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Directorul Autorităţii Navale Române, Cosmin Dumitrache, a declarat luni, că pescadorul Sea Shark 1, dispărut în Marea Neagră, a avut ultimul contact cu autorităţile duminică, la ora 18.30. 
 
El a afirmat că nu ştie nimeni de ce s-a scufundat nava. 
 
"Nu ştie nimeni. Nu avem nicio dată probabilă cu locul unde s-a scufundat nava. Presupunem că a fost un incident în urma traulării, dar nu ştiu, doar presupuneri. Nava traulează, trage o plasă după ea, cu o anumită încărcătură, şi dacă nu este traulată corect, dacă manevra nu este corectă, poate duce la răsturnarea ambarcaţiunii”, a explicat directorul ANR.
 
El a menţionat că nu ştie unde se deplasa pescadorul, deoarece aceste tipuri de nave nu au monitorizare asupra lor. 
 
"Nu avem de unde să ştim aceste informaţii pentru că aceste nave nu au monitorizare asupra lor. Nu a dat nimeni niciun semnal SOS, de alertă”, a transmis directorul ANR.
 
El a afirmat că în acest caz a fost întocmit un dosar penal in rem. 
 
Potrivit autorităţilor, dispariţia pescadorului a fost semnalată de un amic al unui membru de echipaj. Acesta a urmărit poziţia pescadorului din Marea Neagră cu ajutorul unui program de pe internet, iar la un moment dat a observat că acesta a dispărut de pe radar. El a sunat luni dimineaţa la 112, iar apelul a fost transmis către Centrul Maritim de Coordonare din cadrul Autorităţii Navale Române, această instituţie fiind cea care se ocupă de operaţiune. În acel moment a fost anunţată şi Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare care a trimis o navă de căutare în zona unde se presupune că ar fi dispărut pescadorul, şi anume Gura Portiţei. Ulterior, ARSVOM a mai trimis încă o navă în zonă pentru căutări. 
 
Reprezentanţii Gărzii de Coastă au afirmat că în prezent 20 de poliţişti de frontieră participă cu trei nave la operaţiunile de căutare. 
 
Pescadorul, care aparţinea unei companii private, avea la bord cinci membri de echipaj. Trei dintre aceştia au fost scoşi de valuri la ţărm. Doi dintre ei au fost găsiţi în zona Gura Portiţiei, iar altul la Vadu. 
 
Operaţiunea de căutare va continua până la lăsarea întunericului, urmând cel mai probabil să fie reluată marţi dimineaţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.