Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă în judeţul Covasna, pe drumul naţional (DN) 11, în pasul Oituz, unde pe carosabil s-a depus un strat subţire de zăpadă, utilajele acţionând pentru curăţarea asfaltului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul Infotrafic anunţă că, duminică, la ora transmiterii acestei ştiri, în judeţul Covasna, pe DN 11, în pasul Oituz, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarna.

Pe şosea s-a depus un strat subţire de zăpadă, fiind aduse utilaje pentru curăţarea drumului.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări nowcasting de cod galben, potrivit cărora în zonele de munte ale judeţelor Harghita, Covasna, Bacău, Vrancea, Suceava şi Neamţ, vor fi ninsori moderate şi intensificări ale vântului, până duminică noapte, în jurul orei 1.30.

Infotrafic aminteşte că pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii şi le recomandă şoferilor să nu plece la drum dacă nu au maşinile echipate corespunzător.

Totodată, poliţiştii le recomandă şoferilor să circule prudent, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile de drum, să păstreze distanţa în mers, să evite depăşirile, să nu frâneze sau să vireze brusc, să utilizeze, cu precădere, frâna de motor, să respecte indicaţiile şi recomandările agenţilor rutieri şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.