Hidrologii au emis, sâmbătă, un cod portocaliu de inundaţii pentru unele râuri din bazinul hidrografic Someşul Mare, judeţul Bistriţa-Năsăud, şi avertizează că se pot produce scurgeri importante de pe versanţi, torenţi şi creşteri semnificative de debite şi niveluri, fiind posibile depăşiri ale cotelor de inundaţii, ca urmare a ploilor din ultimele ore, topirii zăpezii şi evoluţiei formaţiunilor de gheaţă. Avertizarea este valabilă de la ora 11.00 până la ora 23.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, sâmbătă, între orele 11.00 - 23.00, este în vigoare un cod portocaliu care vizează scurgeri importante pe versanţi şi torenţi cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri. În această perioadă pot fi depăşite cotele de inundaţie şi se pot produce creşteri artificiale de niveluri şi inundaţii locale pe unele sectoare de râu ca urmare a evoluţiei formaţiunilor de gheaţă.

Avertizarea hidrologică menţionează că este afectat de aceste fenomene Bazinul Someşul Mare, , judeţul Bistriţa-Năsăud.

INHGA precizează că inundaţii locale se pot produce ca urmare a precipitaţiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, a topirii parţiale a zăpezii, dar şi a influenţei formaţiunilor de gheaţă (gheaţă la maluri, pod de gheaţă, aglomerări de gheţuri) şi propagării.

"Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinul mijlociu al râului Someşul Mare, în intervalul 4 februarie ora 14:00 - 4 februarie ora 18:00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.