Hidrologii au emis sâmbătă o avertizare cod galben de inundaţii valabilă până la ora 21.00, pentru râuri din judeţele Prahova, Dâmboviţa, Ialomiţa, Buzău şi Brăila. De asemenea, mai multe judeţe se află sâmbătă după-amiază sub atenţionare cod galben de ploi şi descărcări electrice emisă de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avertizarea cod galben de inundaţii este în vigoare de la ora 14.30 şi până la ora 21.00. 

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate şi a celor prognozate se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici bazinele hidrografice: Ialomiţa - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu, Buzău - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Măgura amonte S.H. Baniţa, Călmăţui, din judeţele Prahova, Dâmbovia, Ialomiţa, Buzău şi Brăila.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Cricovul Sărat, mai spun hidrologii.

De asemenea, mai multe judeţe se află sâmbătă după-amiază, până la ora 16.00, sub atenţionare cod galben de ploi şi descărcări electrice emisă de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

Astfel, meteorologii au emis cod galben de averse, grindină de dimensiuni mici, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului pentru judeţele Vrancea,  Ialomiţa, Prahova, Argeş, Brăila, Dâmboviţa, Buzău, Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Constanţa, Vâlcea, Gorj, Bacău şi Neamţ.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.