Niciun sector de drum naţional sau autostradă nu este închis, vineri dimineaţă, când Capitala şi 14 judeţe sunt sub avertizare cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol, însă în judeţul Harghita a fost instituită o restricţie de tonaj pe DN 13A, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit CNAIR, începând cu ora 7.00, pe DN 13A,  între Odorheiu Secuiesc şi Miercurea Ciuc a fost instituită restricţia de tonaj pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Măsura a fost luată din cauza ninsorii şi a viscolului puternic care determină vizibilitate redusă. 

CNAIR precizează că la această oră nu este închis niciun sector de drum naţional sau autostradă. Pe parcursul nopţii, drumarii au intervenit cu 993 autoutilaje şi au împrăştiat 4773,7 tone de material antiderapant pentru a menţine deschisă circulaţia pe drumurile naţionale, mai spune compania.

Capitala şi 14 judeţe sunt, vineri, până la ora 15.00 sub cod portocaliu care vizează ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, viscol şi vizibilitate scăzută. În Bucureşti şi în zece judeţe, autorităţile au suspendat cursurile, iar CFR anunţă că 18 trenuri care circulau din Bucureşti către Constanţa Tulcea şi între Slobozia şi Ciulniţa, au fost anulate din cauza condiţiilor meteo. În plus, până la ora 20.00, este cod galben de ger în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.