Date sensibile din ancheta în Cazul Caracal au fost divulgate în spaţiul public, Gheorghe Dincă - acuzat că le-a răpit şi ucis pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu - a dobândit în timp o nesperată notorietate, care i-a întărit stima de sine şi orgoliul, ceea ce a îngreunat serios comunicarea cu el, afirmă procurorii DIICOT în rechizitoriu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din nefericire, în spaţiul public au fost divulgate date sensibile din anchetă, care au servit satisfacerii unei anumite categorii de public, deviind spirala documentării înspre zone sterile, cu opinii marginale, deconstructiviste. Inculpatul a dobândit în timp o nesperată notorietate, invers proporţională cu statusul său social, cu sistemul său de valori deţinut sau expectat, întărind mecanismele de coping (engl. ”a face faţă”), fortificând stima de sine şi orgoliul, modificând comportamentul în mod secvenţial, ingenios sau prolix. Aceste aspecte au îngreunat serios procesul de cunoaştere a personalităţii sale reale, comunicarea cu acesta, capacitatea inculpatului de autodezvăluire autentică, calitatea percepţiilor faţă de părţile procesual penale, faţă de care demersul de intervenţie psihologică a trebuit să găsească rapid şi precis calea potrivită”, se arată în rechizitoriul consultat de News.ro.

Dosarul Caracal, în care Gheorghe Dincă este acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre pentru răpirea şi uciderea Luizei Melencu şi Alexandrei Măceşanu, a fost trimis de DIICOT în instanţă miercuri, urmând să fie judecat de Tribunalul Olt.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.