Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, susţine că nu a ezitat, ca ministru, să pună la dispoziţia Parchetului General ceea ce a solicitat în dosarul privind violenţele din 10 august, afirmând că încă de a doua zi a pus la dispoziţia procurorilor 15 ofiţeri de poliţie judiciară care să lucreze la dosarul în care sunt anchetate evenimentele din Piaţa Victoriei. Legat de documentele clasificate invocate de către procurorul general Augustin Lazăr, Carmen Dan a spus că este foarte firesc să existe documente clasificate atunci când aceste documente privesc organziarea şi planificarea unor misiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din momentul în care s-au solicitat documente, informaţii, persoane din cadrul ministerului care să se ducă la audieri, nu a fost niciun moment în care să ezit ca ministru să punem la dispoziţie ceea ce s-a solicitat. Luni, după proteste, Parchetul General a solciitat să punem la dispoziţie 15 ofiţeri de poliţie judiciară care să lucreze în dosarul deschis acolo şi de a doua zi aceşti poliţişti, 15, au fost delegaţi să lucreze în dosar la dispoziţia Parchetului General”, a declarat Carmen Dan, miercuri seară, la Antena 3. 

MInistrul de Interne a justificat şi clasificarea unor documente privind acţiunea Jandarmeriei, ea susţinând că este vorba despre un lucru normal, care se întâmplă şi în alte state europene. 

“Ulterior, (…) a ieşit procurorul general şi a menţionat că procurorii îşi desfăşoară cu greu activitatea pentru că documentele puse la dispoziţie de către minister sunt documente clasificate. Este o componentă normală, firească, a unei structuri militare, care e foarte firesc să aibă documente clasificate atunci când aceste documente privesc organziarea şi planificarea unor misiuni” a spus Carmen Dan, adăugând că aceste lucruri se întâmplă în orice stat european.

Procurorul general declara la începutul acestei luni că majoritatea documentelor care constituie probe la dosarul privind violenţele din Piaţa Victoriei sunt clasificate, fapt ce "atrage o anumită dificultate în evaluarea lor".

Săptămâna trecută, procurorul general spunea că documentele solicitate în ancheta privind violenţele din 10 august din Piaţa Victoriei nu au fost încă desecretizate şi că procurorii continuă să solicite şi alte acte şi aşteaptă declasificarea acestora.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.