Autorităţile din Buzău au declanşat Planul roşu de intervenţie, luni seară, după ce un microbuz în care se aflau mai multe persoane a fost lovit de un tren. Trei persoane au murit în urma accidentului, alte zece persoane au fost duse la spital, una dintre acestea fiind în starea gravă, în timp ce şoferul a suferit răni superficiale, nefiind nevoie să fie transportat la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Trei persoane au murit în urma accidentului din judeţul Buzău; alte zece au fost duse la spital

Trei persoane au murit în urma accidentului din judeţul Buzău, unde un microbuz a fost lovit de un tren. Alte zece persoane au fost duse la spital, una dintre acestea fiind în starea gravă, în timp ce şoferul a suferit răni superficiale, nefiind nevoie să fie transportat la spital.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), bilanţul accidentului din judeţul Buzău arată că trei persoane au murit în urma impactului.

Alte zece persoane au fost transportate la spital, iar o persoană - şoferul - are răni superficiale şi nu a avut nevoie să fie dus la spital.



Din cele zece persoane transportate la spital, una este în stare gravă (inconştientă), iar 9 sunt conştiente şi prezintă diferite leziuni.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, accidentul a avut loc în localitatea Bâlhacu, comuna C. A. Rosetti, unde un microbuz cu pasageri a fost lovit de un tren care circula pe ruta Bucureşti-Galaţi.

În urma impactului ar fi rezultat între 7 şi 9 victime, a căror stare nu se cunoaşte deocamdată.

Primele informaţii arată că în microbuz, care venea din Germania, s-ar fi aflat 14 persoane, opt fiind încarcerate în urma accidentului. Până la ora transmiterii acestei ştiri, patru din cele opt victime încarcerate au fost scoase.

Autorităţile au activat Planul roşu de intervenţie. La faţa locului au fost mobilizate 7 ambulanţe SAJ şi SMURD, un punct medical avansat, o autospecială de stingere incendii şi una de descarcerare grea.

De asemenea, mai multe echipaje de poliţişti au fost mobilizate la locul incidentului.

În urma impactului, microbuzul a fost târât pe o distanţă de circa 300-400 de metri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.