Autorităţile din judeţul Buzău intervin, sâmbătă, pentru deszăpezirea autoturismelor şi TIR-urilor blocate în zăpadă. Pentru operativitate, pompierii au fost chemaţi toţi la unitate şi s-a apelat la jandarmi şi militari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În acest moment, mai multe echipaje de jandarmi acţionează pe DN 85 pentru a acorda sprijin tuturor celor care întâmpină dificultăţi din cauza vremii nefavorabile.

Până în acest moment, a fost nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a deszăpezi 11 autovehicule şi 3 tiruri care rămăseseră blocate în zăpadă”, a transmis, sâmbătă, Jandarmeria Română.

Sursa citată a precizat că echipajele vor rămâne în zonă până când toţi oamenii vor fi în afara pericolului şi vor ajunge în siguranţă la destinaţie.

”Vă reamintim că în mai multe judeţe din ţară sunt în vigoare coduri de ninsori puternice şi viscol. Pentru siguranţa dumneavoastră, vă recomandăm ca, înainte să plecaţi la drum, să vă informaţi asupra stării vremii şi a itinerariului de deplasare”, a mai transmis Jandarmeria.

ISU Buzău a precizat că, în această dimineaţă, având în vedere situaţia operativă şi condiţiile meteo neprielnice, pentru optimizarea misiunilor şi asigurarea conducerii şi coordonarea intervenţiilor, la nivel ISU BUZAU, a fost dispusă măsura creşterii capacităţii operaţionale, astfel tot personalul s-a prezentat la unitate fiind în masura sa intervină in zonele potenţial a fi afectate.

Totodată, pentru eficientizarea misiunilor, din ordinul IGSU au fost dislocate în zonă mai multe şenilate şi maşini de intervenţie.

”În acest moment se intervine în punctul Oreavu pe DN2 E85 cu circa 70 pompieri pentru recunoaşterea în zona şi deblocarea eventualelor persoane rămase înzăpezite”, a mai transmis ISU Buzău.

Prefectura din acelaşi judeţ a precizat că se intervine, în zona Comisoaia, cu toata resursa disponibilă, inclusiv sprijin de la Divozia 2 Infanferie Getica. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.