Zece irakieni, între care trei copii, cel mai mic în vârstă de doi ani, care solicitaseră azil în România, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Valea lui Mihai, judeţul Bihor, în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria. Migranţii au declarat că voiau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţiştii de frontieră i-au descoperit pe migranţi luni, în jurul orei 20.00, pe raza localităţii Valea lui Mihai, judeţul Bihor, la aproximativ 100 metri de linia de frontieră, potrivit unui comunicat transmis miercuri de către Poliţia de Frontieră.
 
Cele zece persoane, trei copii şi şapte adulţi, au fost conduşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai, pentru continuarea verificărilor.
 
”Cu aceasta ocazie, s-a stabilit că persoanele sunt cetăţeni irakieni, solicitanţi de azil în România, şapte dintre ei fiind adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani şi 3 minori, cel mai tânăr având 2 ani. La cercetări, s-a stabilit că persoanele în cauză intenţionau să treacă illegal frontiera pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen”, se arată în comunicat.
 
Migranţii sunt cercetţai penal pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.