Patru migranţi, trei irakieni şi un marocan, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din Borş, judeţul Bihor, în timp ce încercau să iasă din ţară, pe câmp, cu intenţia de a ajunge în Germania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei patru migranţi au fost depistaţi sâmbătă, în jurul orei 16.00, de către o patrulă formată din poliţişti de frontieră din Borş, judeţul Bihor, la aproximativ 100 de metri faţă de linia de frontieră 

Cele patru persoane, două femei şi doi bărbaţi se deplasau pe jos, pe câmp spre Ungaria, potrivit unui comunicat publicat duminică de Poliţia de Frontieră.

”Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări. Astfel, s-a stabilit că cei în cauză sunt trei cetăţeni irakieni şi un marocan, cu vârste cuprinse între 21 şi 50 de ani, solicitanţi ai unei forme de protecţie pe teritoriul României, care au declarat că intenţionau să ajungă în Germania”, se arată în comunicat.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauze acte de urmărire penală pentru infracţiunea de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.