Un cetăţean român şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi, în urma unui accident rutier produs în Austria, a transmis duminică Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAE, accidentul în care a fost implicat un autoturism înmatriculat în România a avut loc în apropierea oraşului Sankt Polten, iar misiunea diplomatică a făcut, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii  suplimentare cu privire la identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate. 

Conform datelor preliminare obţinute, un cetăţean român a decedat, iar alţi doi, printre care şi un minor, au suferit răni grave şi au fost transportaţi la o unitate medicală din zonă.

"Ambasada României la Viena monitorizeaza situaţia şi este în contact permanent cu autorităţile locale şi membrii de familie, fiind pregatită să acorde asistenţă consulară, în limita competenţelor legale", adaugă Ministerul de Externe.

Presa austriacă scrie că în accident şi-a pierdut viaţa un bărbat, iar soţia şi fiica lor sunt în stare gravă după ce maşina în care se aflau a ieşit de pe autostradă şi s-a răsturnat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.