Unsprezece persoane au fost reţinute în urma celor 40 de percheziţii făcute, marţi, de poliţiştii din Argeş în mai multe localităţi, la persoane suspectate că au tăiat ilegal peste 5.000 de arbori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un număr de 24 de persoane au fost duse la sediul Poliţiei Municipiului Câmpulung pentru audieri în urma percheziţiilor făcute, marţi, de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, după audieri, 11 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore şi încarcerate în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Poliţiştii argeşeni au făcut, marţi, 40 de percheziţii dintre care 37 domiciliare şi trei la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale de prelucrare a materialului lemnos, pe raza localităţilor Bughea de Sus, Albeştii de Muscel şi Rucăr, la persoane suspectate de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, tăinuire la furt de arbori şi complicitate la furt de arbori.

”În urma percheziţiilor, au fost ridicate: 3 autoutilitare, 29 de atelaje hipo, 54 de motoferăstraie, 11.500 de lei, 3.500 de euro, 40 mc de lemn, în valoare de aproximativ 14.800 de lei şi 9 mc de cherestea, în valoare de aproximativ 6.300 de lei”, se arată în comunicatul citat.

Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2016 – martie a.c., persoanele vizate ar fi tăiat ilegal peste 5.200 de arbori, respectiv aproximativ 1.235 mc, în valoare de peste 163.000 de lei, iar ulterior ar fi transportat, prelucrat şi comercializat materialul lemnos.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, la activităţi participând şi jandarmi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.