Piaţa agroalimentară din Arad care a fost distrusă de un incendiu violent nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, conform unui anunţ postat la intrare chiar de societatea care administrează pieţele municipalităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe o plăcuţă instalată la intrarea în piaţa agroalimentară distrusă de flăcări scrie: ”Acest spaţiu funcţionează fără autorizaţia de securitate la incendiu!”.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, a declarat pentru News.ro că plăcuţa informativă a fost montată de către reprezentanţii SC ”Târguri, Oboare, Pieţe Arad”, aflată sub autoritatea Primăriei.

”La ISU nu a fost depusă până în prezent documentaţie pentru autorizaţia de securitate la incendiu”, a precizat Pleşca.

Directorul societăţii, Stelian Nistor, a declarat pentru News.ro că dosarul pentru autorizare era în lucru şi urma să fie depus la ISU.

”Piaţa era în curs de autorizare, dosarul este în mare parte făcut, avem  certificatul de urbanism, avizele necesare de la toate instituţiile abilitate, studiul de fezabilitate şi raportul de specialitate privind soluţiile tehnice ce trebuie adoptate pentru securizarea locului. Până la autorizare, am afişat plăcuţa la intrare, aşa cum cere legea”, a spus Nistor.

Conform sursei citate, urmează să fie evaluate pagubele produse de incendiu şi există posibilitatea ca societatea să se adreseze instanţei pentru a recupera pierderile de la comerciantul de la care au pornit flăcările.

Piaţa agro-alimentară din cartierul arădean Aurel Vlaicu a fost distrusă, vineri, de un incendiu violent pornit de la o gheretă de langoşi, fumul dens degajat fiind vizibil din afara oraşului. Vânzătorii şi clienţii s-au autoevacuat când au izbucnit flăcările, însă incendiul s-a extins foarte repede din cauza acoperişului făcut din panouri de plastic.

Piaţa, care este a municipalităţii, a fost distrusă aproape complet de flăcări, doar o mică parte din acoperiş nefiind afectat.

Plasticul topit s-a scurs pe mesele comercianţilor şi pe restul mobilierului, care a fost în mare parte distrus.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.