Cinci irakieni, între care un copil în vârstă de trei ani, solicitanţi de azil în România, au fost prinşi de către poliţiştii de frontieră de la Nădlac, judeţul Arad, în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară, pe jos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat 5 cetăţeni din Irak, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară.

Poliţiştii de frontieră de la Sectorul Nădlac i-au depistat pe migranţi vineri, în jurul orei 21.45, în timp ce se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

”Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 10 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

În urma cercetărilor s-a stabilit că cei cinci, trei bărbaţi, o femeie şi un copil, au vârste între 42 şi 3 ani, sunt cetăţeni irakieni, solicitanţi de azil în România. Oamenii au declarat că voiau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schenghen şi au recurs la această metodă pentru că nu aveau o viză valabilă.

”În urma verificărilor s-a stabilit că s-au deplasat cu autoturisme taxi până în oraşul Nădlac, de unde şi-au continuat călătoria pe jos până în momentul reţinerii”, se mai arată în comunicat.

Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentative de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.