Aproape 18.000 de amenzi au fost date de poliţişti pe parcursul unei acţiuni naţionale de trei zile, care a vizat prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive şi a depăşirilor interzise. De asemenea, au fost reţinute 1.369 de permise de conducere şi 313 certificate de înmatriculare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, în perioada 23 - 25 iunie poliţiştii rutieri au acţionat la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere, pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză şi a normelor privind depăşirea, fiind aplicate 17.974 de amenzi, 17.410 dintre acestea pentru infracţiuni prevăzute de OUG 195 din 2002, privind circulaţia pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 1.369 de permise de conducere şi 313 certificate de înmatriculare şi au fost constatate 261 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au folosit 486 de aparate radar, 10.148 dintre sancţiuni fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. În 511 cazuri, permisele de conducere au fost reţinute pentru depăşirea cu mai mult de 50 de kilometri la oră a vitezei maxime admise. Pentru nerespectarea normelor privind efectuarea depăşiri, poliţiştii au aplicat 543 de amenzi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.